Met veganuary willen we je helpen de hele maand januari vegan te eten. Veganuary is een populaire trend die sinds kort elk jaar voorbij komt en interessant is voor degene die meer willen weten over plantaardig voedsel en zich bekend willen maken met vegan maaltijden.

Vegan maaltijden bevatten geen vlees, vis en andere dierlijke producten zoals eieren, melk, kaas, honing, etc. Soms is dit een persoonlijke keus maar je kan ook andere redenen hebben om voor vegan maaltijden te kiezen.

  • Gezondheid: Veganisme is gebaseerd op plantaardige voedingsmiddelen waardoor je geen cholesterol en weinig verzadigde vetten binnenkrijgt. De benodigde voedingsstoffen haal je uit groenten, peulvruchten, noten, zaden en granen.
  • Milieubewust: Door bewust te eten en te kiezen voor een vegan lifestyle, bescherm je ook het milieu. Denk aan de uitstoot van broeikasgassen die de massaproductie van vlees en melk veroorzaken. Veganisme is dus niet alleen goed voor jezelf maar ook voor de planeet.
  • Dierenwelzijn: Misschien hou je gewoon van dieren en kies je daarom voor alternatieven.

Onze officiele veganuary partners

Is vegan iets voor jou?

Vegan maaltijden zijn niet saai zoals veel mensen denken. Door dit een maand uit te proberen zal je zien dat het niet alleen goed voor je lichaam is maar ook voor je geest. Misschien beangstigd het idee van een andere leefstijl je en ben je bang dat je niets kunt vinden wat je lekker vindt. Zijn er voldoende restaurants of cateringbedrijven te vinden die deze optie aanbieden? Er lijkt veel onduidelijkheid te zijn rond dit onderwerp.

Maar gelukkig is er meer en meer bekend over veganisme en zeker nu er Veganuary bestaat, lijkt het een trend die niet meer te stoppen is. Gedurende deze maand doen veel bedrijven en ook restaurants extra moeite en bieden speciale vegan menu’s aan waar niemand omheen kan. Ook zijn er veel cateringbedrijven overstag gegaan om speciaal voor deze maand vegan maaltijden aan te bieden. Zo kun je dus voor ontbijt, brunch, lunch en diner altijd een vegan maaltijd bestellen zodat het eenvoudig is om de maand januari als vegan door te brengen. Dit kan zowel voor jou persoonlijk maar ook voor een zakelijke catering, of teamlunch zijn. Hiermee zijn al je zorgen opgelost want er zit altijd een optie bij die bij je past.

Wist je dat veel internationale gerechten al vegan zijn? Je favoriete Indiase curry kan namelijk vegan zijn zonder dat je dat ooit geweten hebt! Voor degene die bepaalde voedselintoleranties hebben is vegan ideaal. Door de plantaardige samenstelling van de producten is het niet alleen glutenvrij, maar ook vrij van lactose en is het kosher en halal. Zelf de vegetariër is hierbij gebaat.

veganuary amsterdam
veganuary amsterdam

Onze plannen voor Veganuary

Wij van Caterwings doen met het hele team mee met deze wereldwijde voedseltrend en helpen jou daar ook graag bij! We laten namelijk geen enkele gelegenheid voorbij gaan als het op lekker en gezond eten aankomt. Dus Nederland, dit kun je van ons team verwachten.

De hele maand zal het maaltijdplan voor het Caterwingteam volledig plantaardig zijn. We beginnen de maand met een vegan ontbijt om alvast de smaak te pakken te krijgen. Daarnaast eten we vegan lunches, vervangen we sommige van onze zuivelproducten voor zuivelvrije producten zodat ook onze collega’s met een lactose-allergie geholpen zijn en delen we vegan snacks en desserts uit.

Wil je weten hoe we het als team er vanaf brengen? We zullen de resultaten van ons team bijhouden en de ervaringen van Veganuary via onze sociale media delen. Volg ons gedurende dit experiment. Daar kun je ook zien wie we de vegan caterings laten leveren en wie onze vegan partners zijn.

Er zijn genoeg Veganuary opties te vinden bij Caterwings

Testing

Natuurlijk kun je het hele jaar door vegan maaltijden bij onze cateringpartners vinden. Al onze aangesloten cateraars hebben voldoende ervaring om de perfecte bedrijfslunch of catering voor je samen te stellen.

Doe je mee met Veganuary, dan zal je bij ons genoeg maaltijdopties vinden die bij je persoonlijke wensen of die van je team aansluiten.

  • Voor een gezond ontbijt kun je een goede selectie vinden bij bijvoorbeeld Juicebrothers in Amsterdam. Zij bieden verschillende gezonde opties aan om de dag goed te beginnen zoals heerlijke Acai Bowls.
  • Ben je op zoek naar een lekkere bedrijfslunch dan zit je goed bij SOIL – een volledig plant based cafe. Zij bieden healthy bowls aan met diverse gezonde ingrediënten maar ook burgers en asian inspired warme maaltijden.
  • Kies voor een diner met een Aziatisch tintje voor Stix & Bowls. Deze cateraar levert in de regio Amsterdam zodat je van vegan sushi of poke bowls kunt genieten. Voor kleine of grote groepen zijn er verschillende maaltijden te krijgen.
  • Wil je op een gezonde manier snacken met je collega’s zonder daarvoor naar de snackbar te gaan? Bestel dan burgers en snacks bij Las Vegan, Amsterdam. Wie had gedacht dat je burger of taco zo lekker zou smaken, ondanks dat ze compleet vegan zijn!
  • Heb je behoefte aan een cateraar die gezonde borrelhapjes of fingerfood levert? Bij Van Barneveld uit Amsterdam kun je daar onder andere voor terecht. Naast de keus uit diverse buffetten, kun je schalen met diverse borrelhappen of een borrelplank krijgen met gezonde hapjes, geschikt voor Veganuary.

Natuurlijk zijn er nog veel meer cateraars te vinden die hun menu’s hebben aangepast tijdens Veganuary. Bestel eenvoudig en snel je bedrijfslunch, diner, buffet of andere maaltijd via Caterwings.

Begin dit jaar ook op jouw afdeling met Veganuary!

Ga je samen met je team de uitdaging aan? Wij van Caterwings willen je daarbij helpen, zodat je team voor januari overstag gaat en er misschien wel een gezonde leefstijl op na blijft houden voor de rest van het jaar.

Krijg je team warm voor veganuary met een vegan party. Zodat al je collega’s kunnen zien en proeven dat vegan maaltijden er niet alleen lekker uitzien maar ook ontzettend lekker smaken! Dit wordt een onvergetelijk evenement.

Bestel vervolgens minimaal een keer per week een lunch of buffet die helemaal vegan is. Kijk daarvoor naar de verschillende cateraars die aan deze speciale maand meedoen om gevarieerde maaltijden te bestellen.

Deel informatie:

Vervang zuivelproducten uit de koelkast met plantaardige vervangers. Zorg ervoor dat je je medewerkers inlicht door flyers of een presentaties te geven zodat ze weten wat het inhoudt en wat vegan persoonlijk voor ze kan betekenen.

Hoe meer mensen hiervan op de hoogte zijn, des te makkelijker ze overstag zullen gaan en meedoen. Het gaat er niet alleen om dat vegan maaltijden smaakvol zijn, maar het is ook gezonder voor lichaam en geest.


Country
Language
Redirecting...
Oops! Something went wrong.