Het vinden van de juiste cateraar kan tijdrovend en stressvol zijn. Er zijn namelijk nogal wat variabelen; je budget, het type evenement en het aantal verwachte gasten bijvoorbeeld. Ook moeten er keuzes gemaakt worden met betrekking tot het type voedsel dat je wil serveren en hoeveel man personeel je wil inhuren. En dan hebben we het niet eens gehad over de aankleding… Door een checklist te maken en de organisatie van de catering op te breken in hapklare brokken, behoud je het overzicht en blijft je evenement een beheersbaar geheel. We hebben hier een aantal handige punten voor je op een rijtje gezet.

1. Focus op je gasten

Vanzelfsprekend staan de gasten centraal en moeten hun voorkeuren jouw focus zijn. Een goede inventarisatie van de gastenlijst is van belang want er is een grote kans dat je evenement wordt bijgewoond door gasten met specifieke dieetwensen, uit principiële, medische of religieuze overwegingen. Bij twijfel is het beter om een verscheidenheid aan gerechten te bestellen om zodoende alle opties af te dekken. Onze partners kunnen je helpen om in te spelen op verschillende dieetwensen. Zo hebben wij contacten met cateraars die zich hebben gespecialiseerd in elke soort dieetwens.

2. De juiste cateraar voor het juiste event

Als jouw cateraar meestal kleinere evenementen doet, maar jouw gastenlijst 200 personen bevat, dan is dat vragen om problemen. Zorg ervoor dat jouw evenement goed aansluit op de capaciteiten van je cateraar. Caterwings voorziet hier in, wij zijn namelijk bekend met de specialismen van de bij ons aangesloten cateraars. De wetenschap dat jouw evenement in het straatje past van je cateraar is een geruststellende gedachte.

3. Inventariseer je wensen

Voordat je naar een cateraar gaat zoeken is het van belang om je wensen en eisen op papier te zetten. Je hebt cateraars in alle soorten en maten en ze hebben allemaal hun eigen sterke en zwakke punten. Wil je bijvoorbeeld dat er cocktails worden geserveerd, dan moet je wel een cateraar hebben die hier ervaring mee heeft. Je kan nu heel gemakkelijk meerdere offertes aanvragen door ons nieuwe systeem: brief.me, hierin vul je al je gegevens in en je krijgt dan automatisch verschillende offertes. Vul deze gegevens zo compleet en uitgebreidt mogelijk in het opmerkingenveld. 

4. Wees creatief, maar ga niet te ver!

Een evenement organiseren waar men nog dagenlang over napraat, dat willen we allemaal. Het is leuk om je event een twist te geven en zo indruk te maken op je gasten. Een ijscokar klinkt als een leuk idee (en dat is het ook!) maar voor een superluxe ‘black tie’ evenement is het wellicht niet de juiste optie. Maak het niet te gecompliceerd. 

5. Beoordeel je cateraars enthousiasme

Vertrouw op je gevoel. Het enthousiasme dat je cateraar lijkt te hebben voor jouw dag is een belangrijke graadmeter. Zien ze het helemaal zitten, geweldig! Zijn ze terughoudend dan is dat wellicht een reden om toch voor een andere cateraar te kiezen. Je wil vanzelfsprekend dat de cateraar zich voor de volle 100% inzet.

6. Wees realistisch over je budget

Laten we eerlijk zijn, het is heel makkelijk om een klein fortuin uit te geven aan catering. Blijf realistisch en vermijd een (te) dure cateraar die je dan aan banden moet leggen teneinde de kosten te drukken. Andersom is beter, kies een cateraar die onderin je budget zit en geef ze de vrijheid om uit te pakken. Caterwings vindt dat de prijzen voor catering transparant moeten zijn en daarom zie je op onze website meteen wat je kwijt bent.

7. Neem contact met ons op!

Als je advies nodig hebt over het plannen van je catering of niet zeker bent waar je moet beginnen, neem dan contact op! Je kan met ons praten via de chatbox op onze site of neem contact met ons op via hello.nl@caterwings.com of +31 20 299 3743

Veel plezier!


Country
Language
Redirecting...
Oops! Something went wrong.