Food trucks en street food zijn momenteel erg populair – vooral in de zomer, wanneer hoge temperaturen en festivals uitnodigen om buiten te blijven hangen. Deze “restaurants op wielen” brengen de lekkernijen (bijna) overal heen en een openlucht locatie is geen obstakel meer voor een geweldig feestje. De gerechten worden ter plaatse vers bereid en de truck zelf dient als een blikvanger. Mexicaanse burritos, pulled pork hamburgers, Aziatische fusion of stikstof ijs in de meest bijzondere soorten – de veelzijdige street food keuken laat niets te wensen over. Inmiddels hebben we al honderden verzoeken voor food truck catering verwerkt en dit aantal groeit nog dagelijks. Ook een food truck online bestellen? Wij delen graag onze ervaring en hebben alvast een aantal waardevolle tips verzameld, zodat de volgende food truck reservering garant staat voor succes.

Food truck reserveringen vereenvoudigd – 5 handige tips

1. De begroting

 Vaak krijgen wij verzoeken voor boekingen van food trucks voor minder dan 30 personen op een beperkt budget. Dat is begrijpelijk – er moet worden gewerkt met wat voorhanden is. Food truck catering omvat echter verborgen fundamentele kosten die verband houden met de voorbereiding en het voertuig zelf, die snel over het hoofd gezien kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan personeel, apparatuur, de kosten voor de ingrediënten en algemene organisatie. Voor 30 personen is dat natuurlijk ook mogelijk, mits men zich tijdig realiseert dat de prijs per persoon in dat geval relatief hoog uitvalt. Om de kosten behapbaar te houden is het raadzaam rekening te houden met een budget vanaf ongeveer € 1.000 voor een groep van 60 personen.

2. Locatie

Elke street food catering is anders, het aanbod varieert van foodtrucks tot aanhangwagens en kraampjes. Wat alle soorten gemeen hebben, is dat ze ruimte nodig hebben, of ze nu binnen of buiten staan, voor de gehele duur van het evenement. De afmetingen variëren van 3-7 meter lang, 2-3 meter breed en 2,5 – 4 meter hoog. Er is dus veel ruimte nodig, niet alleen voor het parkeren van de truck zelf, maar ook voor het plaatsen en verwijderen van het voertuig. Idealiter gaat het bij de locatie om privé eigendom. Wanneer het evenement plaatsvindt in een openbare ruimte zal namelijk in de meeste gevallen een vergunning verkregen moeten worden. Natuurlijk moeten de gasten zich ook comfortabel voelen en elkaar niet voor de voeten lopen – let hier goed op bij de keuze van de locatie. Houd daarnaast rekening met de rijen die zich vormen bij het bestellen en waar de nooduitgangen zich bevinden indien het een ruimte betreft waarin deze mogelijkerwijs geblokkeerd kunnen raken bij drukte.

Tot slot: het weer! Bij evenementen in de buitenlucht wordt het weer natuurlijk zorgvuldig in de gaten gehouden, maar denk ook alvast na over alternatieven, mocht het onverhoopt toch gaan regenen. De eenvoudigste oplossing is het opzetten van tenten naast de food truck – zo blijven de gasten droog en hoeft de pret niet gedrukt te worden.

3. Water en elektriciteit

De meeste street food aanbieders hebben een wateraansluiting of op zijn minst toegang tot water en stroom nodig. Zorg dat er duidelijkheid is over de logistiek van stroom- en watervoorziening, voordat de catering online wordt besteld – het zou zonde zijn als het evenement in het water valt vanwege een gebrek aan verbinding. Afhankelijk van waar de aansluiting is, is de vraag waar de food truck het best kan worden geplaatst meteen beantwoord. Wat belangrijk is, is dat alle kabels lang genoeg zijn om het stopcontact te bereiken, en ze de nooduitgangen en andere parkeerplaatsen niet blokkeren.

4. Gasten

Naast voldoende ruimte voor de gasten (> 65 personen) dient er bij een grotere groep ook voldoende aanbod te zijn. Elke gast moet de kans krijgen om een ​​maaltijd in alle rust te bestellen, zonder het gevoel te hebben dat ze moeten opschieten. Op deze manier kan ook worden vermeden dat alle gasten zich tegelijkertijd op de Food Truck Catering storten, wat mogelijk resulteert in langere wachtrijen. Met foodtrucks kunnen er in een relaxt tempo ongeveer 40 personen per uur worden geserveerd. 

Veel gasten betekent dat er uiteenlopende smaken en behoeften zullen zijn, van vleesliefhebbers tot vegetariërs en gasten met gluten- of lactose intolerantie. Om ervoor te zorgen dat er voor ieder wat wils is, is het belangrijk om te inventariseren wat de wensen zijn, of, indien dat niet mogelijk is, tegen een vast tarief alvast een bepaald deel aan vegetarische en / of veganistische gerechten mee te bestellen. In het geval van de veganistische optie is in de vraag van een lactose-vrije optie meteen ook al voorzien.

Wij adviseren over het algemeen om ongeacht het soort catering altijd op zijn minst een vegetarisch alternatief naast het vleesgerecht te bestellen.

5. Boeking

Je bent al druk bezig met de planning van de komende bedrijfsevenementen en vindt foodtrucks en street food net zo geweldig als wij? Perfect! Probeer wel zo vroeg mogelijk te reserveren. Vooral in de zomermaanden worden veel foodtrucks snel volgeboekt. Hoe sneller je erbij bent, hoe groter de kans dat de foodtruck voor de gewenste datum beschikbaar is. Houd rekening met ten minste 6 weken speelruimte.  Dan heeft  de street food cateraar genoeg tijd om de catering, inkopen en voorbereiding te plannen. Street food evenementen zijn in het bijzonder geschikt voor bedrijfsfeesten, niet alleen het  jaarlijkse zomerfeest maar ook erg leuk voor kantoor partijen of team evenementen.

Nog vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen: www.caterwings.com– we zijn u graag van dienst


Country
Language
Redirecting...
Oops! Something went wrong.